In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van december werd Vincent Huizinga genomineerd door Simone de Meulemeester. We stellen Vincent graag aan jullie voor! 

Hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen? 

Voordat ik bij Archive-IT begon, werkte ik bij een bedrijf in Den Bosch. Toen er in juni 2018 verschillende dingen gebeurden die veel invloed hadden op mijn privéleven, heb ik een periode thuis gezeten. In die periode zijn er heel veel dingen op zijn plaats gevallen. Eén van deze dingen was dat het werken in Den Bosch mij niet gelukkig maakte. Door de lange reisafstand en lange werkdagen besefte ik dat ik toe was aan iets anders. Toen ik een vacature bij Archive-IT zag die in mijn straatje paste, heb ik die kans gegrepen en mijn motivatie kenbaar gemaakt. Vervolgens heb ik een heel fijn en open sollicitatiegesprek gehad, waarna ik dezelfde dag nog gebeld ben of ik op een tweede gesprek wilde komen. Nadat dit gesprek had plaats gevonden, kon ik bij Archive-IT beginnen als consultant. Een mooie, nieuwe uitdaging! 

Vincent, kun je uitleggen wat de werkzaamheden van een consultant inhouden? 

Kortgezegd: het bieden van (IT-gerelateerde) ondersteuning aan onze klanten. Dus mochten er klanten zijn die ergens niet uitkomen of die problemen hebben met één van onze softwareapplicaties, dan help ik die klanten met dit probleem. Ook ben ik betrokken met het inrichten van softwareomgevingen voor nieuwe klanten. Bij iedere klant komt wat maatwerk om de hoek kijken, dus richt ik de omgeving in zodat deze past bij hun werkwijze en vakgebied. Bij mijn werk staat de klant 100% centraal!” 

Nice to know:  Vincent is voorzitter van een kleine carnavalsvereniging uit Venlo genaamd ‘zonder beer gen plezeer’ (of te wel: zonder bier geen plezier!) 

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden? 

Zoals ik net al vertelde ben ik iedere dag volop bezig met het invullen van de behoeftes van de klant. Als je vervolgens positieve terugkoppeling krijgt van de klant en écht hebt kunnen helpen zodat hij/zij weer verder kan met zijn werkzaamheden; dat geeft me een groot gevoel van voldoening. Zolang de klant voor de volle 100% tevreden is ben ik dat ook!” 

Waar zie je jezelf over 10 jaar? 

Over 10 jaar zie ik mezelf nog steeds bij Archive-IT werken. Sinds minuut één voel ik me hier helemaal op mijn gemak. We werken in een hele open en transparante familiecultuur, waar ik mezelf helemaal tussen vind passen. Als ik kijk naar de werkzaamheden die ik nu uitvoer, haal ik veel plezier uit mijn dagelijkse werkzaamheden en heb ik meer dan voldoende uitdaging. En plezier hebben in je werk vind ik super belangrijk.”  

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom? 

‘’Ik wil graag Tom Buysse nomineren voor de maand februari. Tom is een van onze Belgische accountmanagers. Omdat we elkaar minder vaak zien ben ik zeer benieuwd naar zijn verhaal en zijn dagelijkse werkzaamheden.” 

Inschrijven voor nieuwsbrief