In de rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we zien wie er achter onze organisatie zitten. Tijd voor een kijkje achter de schermen. Deze keer staat Jac van der Wielen in de spotlight. Jac is sinds juli 2023 actief op de afdeling Finance. Wij stellen hem graag aan jullie voor!

Wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen?

“Ik ben mijn carrière begonnen op de financiële afdeling bij De Maaspoort Theater & Events, in Venlo. Daarna ben ik een tijd bij een beveiligingsbedrijf gaan werken als office manager, waarbij ik contactpersoon was voor verschillende grote klanten. Hier ben ik later ook functies gaan vervullen op het gebied van verkoop, boekhouding en in een later stadium ben ik aangesteld als bedrijfsleider. Door omstandigheden ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Ik kwam in contact met Paul, de CEO van Archive-IT, en er ontstond een gesprek over de openstaande vacature op de financiële afdeling. Daarna volgde een plezierig gesprek met Jolanda en Christine. De warme en open bedrijfscultuur vond ik zeer prettig. De collega’s zijn allemaal spontaan en alles is tot in detail geregeld. Ondertussen werk ik alweer een tijd met veel plezier bij Archive-IT.”

Kun je wat meer vertellen over je functie bij Archive-IT?

“Ik werk op de Finance afdeling, samen met collega Jolanda. Ik had nog geen ervaring met een ICT-bedrijf. Dagelijks leer ik meer over de werkmethodes die Archive-IT gebruikt. Mijn takenpakket wordt hierdoor steeds uitgebreider en gevarieerder. Dit gebeurt gefaseerd, zodat ik de pakketten die gebruikt worden eigen kan maken. Naast de administratie voor Archive-IT Nederland, doen we tevens de administratie voor onze Duitse vestiging en ons zusterbedrijf Van Dinther. Dat zorgt voor een leuke afwisseling!”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Ik begin ‘s morgens om 8 uur. De dag begin ik altijd met het openen van de diverse mailboxen en handel deze verder af. Als alle mails zijn bijgewerkt, ga ik aan de slag met de administratieve taken. Daarnaast ben ik ook bezig mijn vaardigheden te verbeteren, de gebruikte pakketten beter te leren kennen en de mogelijkheden optimaal te benutten. Ik ondersteun mijn Finance collega met openstaande taken, zodat we als team de afdeling naar een steeds hoger niveau tillen. Pauzes zijn natuurlijk ook een deel van de werkdag. Ik maak dan graag een korte wandeling om een frisse neus te halen (bij mooi weer) of ik ga in de kantine met collega’s kletsen die je door de dag heen minder vaak ziet."

Nice to know: In zijn vrije tijd is Jac al jaren bezig met zijn grote passie: het kweken van Gould Amadine. Dit zijn Australische prachtvinken. Met deze vogels doet hij mee aan wedstrijden. In oktober doet hij mee aan het Nederlands Kampioenschap in de hoop het brons van verleden jaar te verbeteren. Alvast veel succes Jac!

Waar haal jij voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

Ik haal veel voldoening en energie uit het samenwerken met en het ondersteunen van collega’s. Niet alleen op mijn eigen afdeling, maar ook binnen het hele bedrijf. Mensen helpen is al heel lang mijn passie!

Inschrijven voor nieuwsbrief