Op 19 & 20 september zijn wij te vinden op Informatie aan Zee in Oostende. Dit is de grootste vakbeurs in de bibliotheek- en informatiesector in Vlaanderen en deze wordt georganiseerd door de VVBAD (Vlaamse vereniging voor bibliotheek, archief en documentatie).  

Becis & Archive-IT 

U vindt ons op Informatie aan Zee samen met de firma Becis, een adviesbureau op het gebied van digitale informatie en innovatie uit Amsterdam. Zij helpen organisaties met het creëren van een heldere visie met betrekking tot de positionering van hun informatiemanagement. Dit houdt in, dat ze organisaties bijvoorbeeld adviseren over het opschonen of het herschikken van hun dossiers. Dat is waar onze twee werelden samenkomen, want dat kan namelijk een belangrijke handeling zijn vóórdat de dossiers daadwerkelijk gedigitaliseerd of gearchiveerd kunnen worden: hét specialisme van Archive-IT.  

Digitalisering & archivering 

Het digitaliseren of extern archiveren van het archief brengt vele voordelen met zich mee, namelijk: 

    De veiligheid van gegevens wordt beter gewaarborgd; Informatie is ook buiten kantoormuren– en uren beschikbaar; Geen zorgen over brand-, inbraak- en/of waterschade; Dossiers raken niet meer zoek; 
    Waardevolle ruimte binnen het bedrijf komt vrij. 

Voor overheidsinstellingen is dit van groot belang, omdat zij dagelijks werken met privacygevoelige gegevens. Veel van deze documenten hebben verplichte bewaartermijnen, denk aan: bouwtekeningen, milieuvergunningen, zaakdossiers en andere belangrijke documenten. Allemaal informatie die bewaard dient te worden volgens wetgeving en voor de bedrijfsvoering. 

Een stap verder 

Met digitale data is zovéél meer mogelijk. Om uw waardevolle data te transformeren naar daadwerkelijke informatie, voegen we slimme technologie toe aan uw digitale documenten. Van indexeren, extraheren tot classificeren; wij vertellen u graag meer over de omgang met digitale data die in verschillende applicaties wordt opgeslagen. Hét antwoord op het scheppen van orde in de digitale chaos.  

Gemeente Zonhoven 

In de praktijk: ook de Gemeente Zonhoven heeft ervoor gekozen om haar dossiers laten digitaliseren door Archive-IT. De voornaamste reden hiervoor was het gebrek aan efficiëntie en de veiligheid van de dossiers. Gemeente Zonhoven over de samenwerking met Archive-IT: “Het is een professionele firma die weet waar ze mee bezig is!” 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of benieuwd wat Archive-IT voor u kan betekenen? Dan zien we u graag bij onze stand! 

Inschrijven voor nieuwsbrief