(Semi)Overheid

(Semi)Overheidsinstellingen werken dagelijks met privacygevoelige gegevens. Veel van deze documenten hebben verplichte bewaartermijnen, denk aan: bouwtekeningen, milieuvergunningen, WMO-dossiers en andere belangrijke documenten. Allemaal informatie die bewaard dient te worden volgens wetgeving en voor de bedrijfsvoering. Toch brengt het intern opslaan van deze dossiers nadelen met zich mee, zoals ruimtegebrek, inefficiëntie en beperkte toegankelijkheid. Digitalisering en/of externe archiefopslag kan voordelen opleveren. Dat bereikt u door de oplossingen van Archive-IT.

Meer informatie

Digitaliseren voor de overheid

Dé ideale oplossing voor dossiers die veelvuldig geraadpleegd worden, op veel verschillende locaties nodig zijn en lang bewaard dienen te blijven. Archive-IT heeft veel ervaring met het digitaliseren van dossiers. Dit proces wordt conform wetgeving uitgevoerd en het digitale dossier voldoet aan alle eisen. Archive-IT kijkt samen met u naar de wensen en eisen die passen binnen uw organisatie, bij het budget, maar ook bij de huidige wet- en regelgeving.

Laptop

Archiveren voor de overheid

Voor het uitbesteden van uw archief heeft Archive-IT verschillende vormen van archiefopslag beschikbaar. Op deze manier is er altijd een geschikte oplossing en wordt u in het gehele proces ontzorgt. Veiligheid en zorgvuldigheid is de rode draad door onze oplossingen. Er zijn meerdere protocollen in werking gezet om de veiligheid van de documenten te waarborgen; bijvoorbeeld de blusgasinstallatie. Daarnaast archiveert Archive-IT op unieke wijze waardoor de toegankelijkheid van uw archief en de juiste beheerdienst gericht op de actualiteit van uw archief wordt gegarandeerd.

Archiefwet? Binnen Archive-IT is een geconditioneerde ruimte ter beschikking die volledig voldoet aan alle eisen die de Archiefwet stelt. In deze ruimte wordt onder andere de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel gehouden door het klimaatsysteem. De archiefruimte is speciaal voor informatie die heel lang tot zelfs oneindig bewaard dient te worden.

  • Veiligheid van gegevens beter gewaarborgd;

  • Informatie ook buiten kantoormuren- en uren beschikbaar;

  • Geen zorgen over brand-, inbraak- en/of waterschade;

  • Dossiers raken niet meer zoek.

Tablet

Digitale toegankelijkheid

Uiteindelijk valt of staat alles met veilige digitale toegankelijkheid van informatie. Archive-IT heeft met AIR een platform ontwikkeld, waarin alle informatie, of het nu fysiek of digitaal is, op een correcte wijze gearchiveerd kan worden. En nóg belangrijker: eenvoudig terug te vinden is. Standalone of juist geïntegreerd met uw huidige systeem.

Gemeente Zonhoven gaat digitaal om efficiëntie te verhogen!
Zonhoven | Archive-IT

In april 2018 besloot de gemeente Zonhoven om te beginnen met het digitaliseren van het archief. Ze hebben er voor gekozen om de digitalisering in fases te laten plaatsvinden. Ruimtelijke ordening was als eerste aan de beurt!

Meer referenties

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid & de Servicevoorwaarden van Google worden toegepast.