Natuurmonumenten, gevestigd in ’s-Graveland, is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. De natuur is een bron van inspiratie voor de samenleving en daar moeten we zuinig op zijn. In 1905 was het eerste beschermde natuurreservaat dan ook een feit voor vereniging Natuurmonumenten en sindsdien blijven zij zich volop inzetten voor de natuur.

Toegankelijkheid voor iedereen

Jeannette de Haan, medewerker personeelszaken is al vele jaren werkzaam voor Natuurmonumenten. Samen met haar team is zij medeverantwoordelijk voor het in orde maken en bijhouden van de personeelsdossiers. De hoeveelheid papier nam in de loop van de jaren flink toe, waarbij vooral de beschikbaarheid een belemmering was. ‘’Het was voor ons van belang dat de dossiers toegankelijker zouden worden voor onszelf als afdeling personeelszaken, het personeel en hun leidinggevende’’, aldus Jeannette de Haan.

Keuze voor Archive-IT

‘’Voor ons was het vooral belangrijk dat er een connectie gemaakt kon worden met het HR-softwarepakket waarvan we reeds gebruik maakten. Wij werken al jaren met Raet en wilden graag vanuit dat pakket kunnen blijven werken. Op een klantendag van Raet leerden wij Archive-IT kennen, dat ons door positieve verhalen een vertrouwd gevoel gaf. De offerte, de werkwijze en het vertrouwen in de accountmanager gaven de doorslag in de samenwerking met Archive-IT. Nadat Archive-IT de personeelsdossiers gedigitaliseerd had, hebben wij ervoor gekozen om de fysieke dossiers terug op te slaan in ons eigen archief. De stap om de dossiers te laten vernietigen of elders ergens op te slaan was voor ons nog te groot.’’

Het digitale dossier

‘’Ondertussen hebben wij ongeveer 725 dossiers gedigitaliseerd via Archive-IT en dat bevalt erg goed. Onze dossiers zijn nu eenvoudig toegankelijk voor de daartoe bevoegde personen. De dossiers zijn op een juiste manier gescand; precies volgens de afspraken die wij met Archive-IT hebben gemaakt. De integratie in Raet bevalt ons ook zeer goed; zo blijven we vanuit ons vertrouwde systeem werken en dat is erg prettig.’’

Sociaal Fonds

Niet alleen op het gebied van digitaliseren zijn Natuurmonumenten en Archive-IT een samenwerking aangegaan. Het Sociaal Fonds van Archive-IT steunt namelijk ook het project ‘Help de otter veilig oversteken.’ Het gaat om de otter in de Nieuwkoopse Plassen in het Groene Hart, die na bijna 40 jaar weer terug is in het gebied. De omstandigheden qua verbindingen zijn echter nog aan verbetering toe, vandaar dat de boswachter zich inzet voor deze tunnel. Het Sociaal Fonds van Archive-IT heeft voor dit goede doel daarom ook een financiële bijdrage geleverd, dat ten goede komt aan de aanleg van een noodzakelijke otter tunnel!

Inschrijven voor nieuwsbrief