Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) zet zich dagelijks in voor specialistische zorg en ondersteuning aan mensen met hersenletsel, mensen met een (zware) fysieke handicap en mensen die afhankelijk zijn van ademhalingsondersteuning. Deze organisatie, met locaties door heel Limburg, zorgt met aandacht voor mensen, zodat deze mensen meer uit hun leven kunnen halen.

Andrea de Bie, Secretaresse HRM/Medewerkster Backoffice bij SGL, heeft dit project van A tot Z begeleid. Dat ging verder dan alleen het digitaliseren van de dossiers. Ze hebben hun personeelsadministratie volledig nieuw ingericht in Raet en zetten daarmee de volgende stap naar een digitale, efficiënte organisatie.

Zekerheid én efficiëntie

Mevrouw de Bie vertelt over haar ervaringen: “Wij vonden dat in de nieuwe omgeving in Raet het ‘oude’ papieren personeelsdossier niet mocht ontbreken. Eén centrale plaats waar alle informatie op een veilige manier te vinden is. Het scheelt overigens ook wel in ruimte nu alle 550 personeelsdossiers zich niet meer in ons pand bevinden. We hebben ervoor gekozen om de dossiers na de digitalisering door Archive-IT op te laten slaan. De dossiers staan daar in een zwaarbeveiligde omgeving en mochten we in de toekomst toch nog een papieren, origineel document nodig hebben, is dat gewoon mogelijk. Dat geeft ons een zeker gevoel.”

Proef op de som

“Het digitaliseringstraject is erg goed verlopen. Korte communicatielijnen en de behulpzaamheid van de medewerkers van Archive-IT zijn echte pluspunten. Voor ons was het natuurlijk nieuw en het was fijn dat wanneer wij vragen hadden, we direct geholpen werden. Wat we ook als prettig ervaren hebben is dat we een proef hebben gedaan met een aantal dossiers. Dat gaf ons de mogelijkheid om onze wensen en eisen nog een beetje aan te scherpen en dat resulteerde vervolgens in een perfect resultaat toen de bulk gedigitaliseerd werd”, aldus mevrouw de Bie.

Toegang voor medewerkers

Vanaf de tweede week van maart hebben alle personeelsleden van SGL toegang gekregen tot hun eigen digitale personeelsdossier. Een project dat uiterst zorgvuldig is aangepakt door de projectgroep. “Wij vinden transparantie en efficiëntie belangrijk en daar draagt de mogelijkheid om het eigen personeelsdossier in te kunnen zien zeker aan bij”, vult mevrouw de Bie aan. “We hebben eerst een klein groepje medewerkers toegang gegeven om hun ervaringen met deze nieuwe werkwijze te laten testen, alvorens iedereen toegang kreeg.”

“De kwaliteit van de gescande dossiers is erg hoog en voldoet zonder twijfel aan onze verwachtingen. Wij bevelen andere organisaties met digitaliseringsambities daarom ook absoluut aan om dit in samenwerking met Archive-IT te doen.”

Inschrijven voor nieuwsbrief