Veiligheid en privacy staat bij Archive-IT hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij onze kennis ook met jullie delen. Hackers worden steeds slimmer en komen steeds sneller achter gebruikersnamen en wachtwoorden. Daarom is het handig om uw pagina’s zo goed mogelijk te beveiligen met een sterk wachtwoord, of zelfs met meerdere inlogmanieren zoals met Multi Factor Authentication!

 

De voordelen van Multi Factor Authentication;

  • Een stap richting een nog beter beveiligde online omgeving;
  • Vereenvoudiging van aanmeldprocedures;
  • Essentieel onderdeel voor cybersecurity.

 

Wat is Multi Factor Authentication?

Multi Factor Authentication is een methode waarbij u twee of meerdere factoren moet gebruiken om bij een bestand of pagina te komen. Als eerste factor heeft u bijvoorbeeld een account met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als tweede factor heeft u bijvoorbeeld uw telefoon waar u een QR code mee scant, hierdoor heeft u twee verschillende factoren nodig om bij uw bestanden te komen.

Het verschil tussen Multi Factor Authentication en Multi Step Verification.

Veel mensen halen Multi Factor Authentication en Multi Step Verification door elkaar. Echter is het zeker niet hetzelfde. Het verschil zit hem in de factoren die u gebruikt. Zoals eerder vermeld zijn er bij Multi Factor Authentication meerdere factoren nodig. Bij Multi Step Verification, zijn er meerdere stappen nodig maar wel van dezelfde factor. Denk daarbij aan twee keer een wachtwoord invoeren. Multi Step Verification is dan ook een vele veiligere manier om bij een bestand of pagina te komen. Dit omdat er vaak gebruikt wordt gemaakt van hetzelfde wachtwoord als het gaat om Multi Step Verification. Waardoor hackers alsnog makkelijk binnen kunnen komen als zij over het wachtwoord beschikken.

Waar kun je Multi Factor Authentication allemaal gebruiken?

Multi Factor Authentication kunt u op alle populaire diensten wel inschakelen, denk hierbij aan Gmail, Facebook, LinkedIn, Apple ID en alle andere Social Media kanalen. De meeste kanalen geven u ook de kans om apparaten waarmee u inlogt te vertrouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld zien op welke apparaten u allemaal ingelogd bent geweest. Deze apparaten kunt u vervolgens ook blokkeren, zo heeft u altijd de gewenste privacy.

Wilt u meer weten over wat Archive-IT allemaal doet aan de beveiliging van haar gegevens en die van haar klanten? Neem dan snel een kijkje op onze website, of neem contact met ons op!

Inschrijven voor nieuwsbrief