In 2020 staat er weer van alles te gebeuren op het gebied van digitale transformatie. Wat te denken van het nog snellere internet netwerk 5G, een sneller WiFi netwerk genaamd WiFi 6 en het feit dat bedrijven steeds meer aan persoonlijke privacy gaan doen. In deze blog zoomen we in op een kleine greep uit de digitale transformatietrends die ons het komende jaar allemaal te wachten staan! 

Trend 1: Digitale Privacy

2019 is het jaar dat iedereen nog volop bezig is geweest om alle bedrijfsprocessen volledig in te richten om aan de AVG–wet, die halverwege 2018 in is gegaan, te kunnen voldoen. In 2020 is die veilige basis voor de meeste bedrijven goed en stabiel ingericht. Hierdoor is de informatiebeveiliging al op een behoorlijk niveau. Toch zijn er vorig jaar verschillende bedrijven geweest die op de vingers zijn getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens. In 2020 zal deze trend zich voortzetten en zullen ook de controles versterken. Het is dan ook zaak om dit beveiligingsniveau rondom privacy te behouden en continu bij te schaven. De aandacht mag nu niet verslappen. Bij Archive-IT heeft dit hoge prioriteit. Lees er hier meer over! 

Trend 2: 5G Netwerk

In 2020 gaat het 5G netwerk officieel uitgerold worden. Niet alleen voor mobiele telefoon gebruikers is dit mooi meegenomen, ook het bedrijfsleven gaat hier enorm van profiteren. Doordat de internetsnelheid een stuk hoger wordt, kunnen bedrijven het gebruiken om bijvoorbeeld machines aan te sturen, kunnen dokters het gebruiken om op afstand operaties uit te voeren en kunnen er verdere technologische ontwikkelingen plaatsvinden om zaken nog verder te testen en naar een hoger niveau te brengen.   

Trend 3: Analyseren brengt concurrentievoordeel

In 2020 is het belangrijker dan ooit om bezig te zijn met het analyseren van uw klantgegevens. Er zal gemerkt worden dat bedrijven gebruik (gaan) maken van verschillende analyse tools om zo de concurrentie voor te blijven. Door het verzamelen van nuttige data kunt u snel achterhalen waar de behoeftes van uw klant liggen. Dit geldt niet alleen voor klantgegevens; het analyseren van data om hier – met welk doel dan ook – méér uit te halen dan slechts platte data, zal steeds meer terrein winnen. Als we kijken naar informatiemanagement en het beheren van documenten, zullen óók op dit vlak veel meer data-analyses plaatsvinden om van data informatie te maken.   

Trend 4: Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA) is een ontwikkeling die bedrijven in staat stelt hun processen verder te automatiseren, zonder dat er aanpassingen aan het ICT systeem nodig zijn. Het is een bepaalde software die inlogt op de systemen waardoor het kan leren van het muis en toetsenbord gedrag. Zo kan het systeem leren van routinematig werken en het ‘saaie’ werk van personeel uit handen nemen. Dit wordt dus vaker ingezet bij handelingen die regelmatig voorkomen of om gegevens over te zetten van het ene naar het andere systeem. De RPA wordt steeds slimmer omdat het door middel van AI (Artificial Intelligence) leert van zichzelf. RPA kan zelfstandig werken, maar ook aangestuurd worden door een medewerker waardoor het fungeert als een virtuele assistent.  

Trend 5: WiFi 6

In 2020 komt er op steeds meer plekken WiFi 6, de opvolger van WiFi 5 die iedereen nu gebruikt. WiFi 6 gaat er voor zorgen dat de WiFi–verbindingen nog sneller worden en dat er nog meer apparaten tegelijk kunnen werken op één WiFi verbinding. Als er slechts een paar apparaten gebruik maken van WiFi, zal er niet veel verschil gemerkt worden ten opzichte van WiFi 5. Maar als er meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn aan het netwerk, blijft de snelheid van het internet te allen tijde gelijk. Bij WiFi 5 ging de snelheid in dat geval achteruit.  

Dit is slechts een greep uit de digitale ontwikkelingen die we tegemoet gaan in het nieuwe jaar. Archive-IT kijkt uit naar een nieuw jaar vol digitale technologieën, waarmee we onze dienstverlening en producten steeds weer intelligenter kunnen maken.  

Inschrijven voor nieuwsbrief