In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Kan je mij iets meer vertellen over uw rol bij Archive-IT?

"Mijn rol binnen Archive-IT is Consultant op technisch vlak. Archive-IT is een internationaal bedrijf, met vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Frankijk. Voor de Franse vestiging, zorg ik ervoor dat onze software op de juiste manier werkt voor onze klanten. Denk aan de inrichting, installatie en alle communicatie die hiermee te maken heeft. Daarnaast help ik klanten wanneer zij technische vragen hebben."

Hoe lang werk je al bij Archive-IT?

"Ik werk nu anderhalf jaar bij Archive-IT. Toen ik tijdens mijn vorige functie in de Sales, waarbij ik nieuwe klantrelaties moest leggen en behouden, niet meer op mijn plek zat, heb ik gekozen om een andere weg in te slaan. Met mijn affiniteit voor techniek en software, heb ik de switch gemaakt van Sales naar IT. De functie die bij Archive-IT open stond, sprak me erg aan. Ik heb nu veel uitdaging in mijn werk en ben blij dat ik deze stap heb gemaakt!"

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

"De dag start ik altijd met het checken van mailtjes. Daarnaast ben ik veel bezig met het helpen van onze klanten, door vragen te beantwoorden en ze softwareondersteuning te bieden. Ik controleer of alles goed werkt en ik heb ook vaak installaties die voltooid moeten worden. Verder probeer ik up to date te blijven door verschillende trainingen te volgen. Op het einde van de dag analyseer ik altijd of alle werkzaamheden juist zijn uitgevoerd."

Nice to know: Elke ochtend voordat Thibault begint aan zijn werkzaamheden, maakt hij een maté thee klaar. Maté is een Zuid-Amerikaans theedrankje. Het is gemaakt van een aftreksel van de jonge blaadjes en knoppen van een matéplant. Verder houdt Thibault erg van voetballen en zit hij in een vriendenteam van zijn woonplaats. De positie van Thibault is tegenwoordig verdediger, omdat hij tegenwoordig niet meer in staat is om veel te rennen.

Wat motiveert jou het meest in je werk?

"Wat mij het meeste motiveert in mijn werkzaamheden is het klantcontact. Het mooie is dat ik hierbij direct van toegevoegde waarde kan zijn voor onze klanten, waardoor ze tevreden met onze oplossingen kunnen werken. Ook houd ik erg van het technische deel in mijn werk. Zoals het werken met data, oplossen van technische problemen en laat ik graag aan onze klanten zien hoe onze software in elkaar steekt. En wat me nog het meest motiveert tijdens mijn werk zijn mijn collega’s. We werken als een team samen en we hebben plezier in ons werk en dat is het allerbelangrijkst."

Inschrijven voor nieuwsbrief