In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

Deze keer staat Roel Janssen in de spotlight. Roel is sinds juli 2022 werkzaam bij Archive-IT als Accountmanager voor onze Nederlandse vestiging. Wij stellen hem graag aan jullie voor! 

Kun je iets vertellen over je rol bij Archive-IT?

“Ik ben werkzaam bij Archive-IT als Accountmanager. Dit doe ik samen met mijn collega’s van het Salesteam van Archive-IT Nederland. Mijn rol als Accountmanager houdt in dat ik enerzijds een portefeuille heb van bestaande klanten, waarbij relatiebeheer bovenaan staat, en anderzijds ben ik verantwoordelijk voor het genereren van new business.”

Hoelang werk je al bij Archive-IT en wat heb je hiervoor gedaan? 

“Ik ben werkzaam bij Archive-IT sinds juli dit jaar, dus nu een goede vier maanden. Hiervoor heb ik ruim drie jaar bij een logistieke organisatie gewerkt, óók in de rol van Accountmanager. De klanten die ik in mijn portefeuille had, waren hoofdzakelijk gevestigd in de Benelux. Zowel bij Archive-IT als bij mijn vorige baan, heb ik als Accountmanager te doen met klanten. De klantvraag en de sector waarin ik nu actief ben verschilt behoorlijk van de transportsector. Nu ben ik veel meer bezig met IT gerelateerde vragen en bevind ik me in hele andere organisaties. Dat was echt wel even omschakelen, maar dat maakt het juist ook weer een echte uitdaging.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Op dit moment ben ik hoofdzakelijk bezig met het goed leren kennen van onze dienstverlening en onze oplossingen. Het heeft toch wel even tijd nodig om alle ins- en outs te weten te komen. Dit vind ik ook erg belangrijk, want alleen dan kan ik ook goed advies geven richting potentiële klanten. Daarnaast ben ik bezig met het oppakken van enkele leads, die ik benader en kan adviseren over een goede oplossing voor hun behoefte. Ik kijk dan met mijn collega’s samen naar een passend voorstel en zo proberen we tot een goed eindresultaat te komen. Een andere belangrijke taak is het leren kennen van de klanten die ik in mijn portefeuille heb gekregen. Dat doe ik veelal door intern overleg en afspraken met de klant. Ik zit hier natuurlijk nog maar vier maanden; er komt een hoop op me af! Maar het is wel heel tof om al deze puzzelstukjes in elkaar te laten passen.”

Wat motiveert jou het meest in je werk?

“De grote diversiteit aan oplossingen die wij aanbieden, is super motiverend! Het mooie is dat je start met een bepaalde vraag vanuit de klant en na interne finetuning, gesprekken over en weer, kom je weer tot nieuwe inzichten. Die diversiteit vind ik heel leuk en zorgt er ook voor dat je altijd geprikkeld bent om te kijken naar de beste oplossing in plaats van: ‘ah de klant vraagt X; dan is het antwoord: Y.’

Wat zijn jouw doelen voor de komende periode? 

“De klanten die ik in mijn portefeuille heb, zo goed mogelijk leren kennen. Mijn doel is om daar zelf aan tafel te zitten om zo te ervaren wat er speelt. Ook wil ik onderzoeken of er misschien nog andere zaken zijn waar we de desbetreffende klant mee kunnen helpen. Dus in die zin wil ik de bestaande business heel goed in kaart brengen en waar mogelijk zelfs nog uitbreiden. Aan de andere kant is er ook de new business. Het is ook zeker één van mijn doelen om nieuwe klanten aan Archive-IT te binden om zo meer omzet te genereren! Daarnaast wil ik de technische kant van onze software erg graag leren kennen en nog beter begrijpen. Op deze manier ben ik in staat om bedrijven nog beter te adviseren en ben ik dus ook een volwaardige gesprekspartner."

Nice to know: Roel is erg sportief aangelegd. Vroeger heeft hij altijd gevoetbald, maar door een blessure moest hij helaas stoppen. Nu sport hij wekelijks vier keer: hij doet aan zowel tennissen, als fitnessen en darten. Tijdens de lockdowns heeft hij een thuis gym gecreëerd met eigen fitnessapparaten. Omdat hij nog steeds een passie heeft voor voetbal, coacht hij een gedreven vriendenteam waar hij jarenlang gevoetbald heeft.

Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent? 

“Archive-IT groeit, waardoor ik heel veel potentieel zie. Denk aan de overname van Van Dinther eerder dit jaar. Dat biedt ook voor ons weer nieuwe kansen. Maar wat me het meest opvalt is de interne samenwerking. Neem bijvoorbeeld de Sales- & Marketingafdeling; die werken echt heel nauw en intensief samen. Dat is de reden waarom ik graag bij Archive-IT werk. Het zijn geen eilandjes waarbij ieder z’n eigen ding doet, maar we zijn een team. Daarnaast is de gigantische kennis die Archive-IT in huis heeft ook een echt pluspunt. Ik leer iedere dag en dat heb ik nodig om uitgedaagd te blijven!”

Inschrijven voor nieuwsbrief