In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van juli werd Patrick Thijssen genomineerd door Paul . We stellen Patrick Thijssen graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Voorheen werkte ik via een detacheringsbureau. Omdat het project ten einde liep en omdat ik liever niet meer via een detacheringsstructuur wilde werken,  moest ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen begon het solliciteren en heb ik verschillende vacatures bekeken. De vacature die Archive-IT open had staan sloot erg aan bij mijn interesse en toentertijd woonde ik in Reuver dus dat was een bijkomend voordeel: een kans om niet te missen! En zo ben ik sinds 2011 al werkzaam bij Archive-IT.”

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

“Mijn huidige functietitel is ‘consultant’. Dit is een echte gevarieerde functie. Ik houd mij onder andere bezig met implementaties van onze software bij klanten, behandelen van vragen van klanten en helpen bij problemen omtrent software of het proces. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het applicatiebeheer van AFAS, ons interne ERP-pakket. Ik heb geen gemiddelde werkdag. Mijn dag is deels in te plannen, maar ik heb ook veel vrije ruimte, omdat klanten bijvoorbeeld elk moment met vragen kunnen komen en die help ik dan meteen zodat zij weer vooruit kunnen.”

Nice to know: Patrick heeft een flinke carrièreswitch gemaakt. Vroeger was hij namelijk vastberaden om kok te worden in een sterrenrestaurant!

Waar haal jij voldoening uit tijdens het werk?

“Ik haal voornamelijk voldoening uit tevreden klanten! Op het moment dat klanten tevreden zijn met hetgeen wat je doet, ik hen verder kan helpen en zij weer verder kunnen met hun werk, krijg ik daar een goed gevoel van. Ik ben tevreden zodra, zowel klanten als collega’s, goed zijn geholpen met hun probleem. Ook geef ik met regelmaat software demonstraties aan potentiële klanten. Als we dan als team deze organisaties enthousiast krijgen en weten te overtuigen, geeft mij dat zeker een energyboost!”

Wat maakt Archive-IT tot de organisatie waar jij graag werkzaam bent?

“Dit komt voornamelijk door de banden met collega’s onderling. Vanwege de korte lijnen binnen de gehele organisatie, is er onderling veel contact en veel respect voor elkaar. Hierdoor is er een prettige werksfeer met leuke collega’s. Door mijn functie heb ik contact met alle afdelingen van de organisatie, dit vind ik persoonlijk heel prettig.”

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Henk is vorig jaar van functie veranderd binnen Archive-IT en is nu verantwoordelijk voor het testen van de software. Het testen is een belangrijk onderdeel in het proces en ik vind dat dit wel in de spotlight gezet mag worden!”

Inschrijven voor nieuwsbrief