In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Deze keer staat Noud Wijngaards in de spotlight. Noud is sinds oktober 2023 werkzaam als Data Science & Software Developer bij Archive-IT. We stellen hem graag aan jullie voor!

Kun je iets meer vertellen over je functie bij Archive-IT?

“Sinds 1 oktober 2023 vervul ik de rol als Data Science & Software Developer bij Archive-IT. Kortgezegd ben ik dagelijks bezig met het optimaliseren en verbeteren van onze softwareoplossingen, evenals het implementeren van Machine Learning. Hiervoor volgen we de trends en ontwikkelingen op de voet, zodat we altijd voorop blijven lopen in onze branche.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn zeer divers en variëren van dag tot dag. Momenteel ligt mijn focus op het gebied van Machine Learning. Deze geavanceerde techniek optimaliseert informatiebeheer door geautomatiseerde classificatie en labeling van inkomende documenten. Ik ben betrokken bij het vereenvoudigen en optimaliseren van dit proces. Daarnaast werk ik aan het integreren van Machine Learning in onze software. Het doel is om de functionaliteit van onze software te versterken en een naadloze gebruikerservaring te bieden.”

Wat motiveert jou het meest in je werk?

“Er is veel afwisseling in mijn werk en er wordt gebruik gemaakt van veel nieuwe technieken. Het is voor mij een voortdurend leerproces, wat ik erg leuk vind. Zo kan ik mezelf ook steeds verder ontwikkelen. Daarnaast zijn de communicatielijnen met collega's kort en er heerst een fijne onderlinge afstemming. Hier werken we samen als een team, met allemaal hetzelfde doel en dat motiveert!”

Waar haal je voldoening uit tijdens je werk?

“Voldoening haal ik uit het succesvol realiseren van software-ontwikkelingsprojecten. Het doorlopen van tussenstappen en het stapsgewijs vormgeven van het eindproduct zorgen voor een gevoel van succes. Het is écht mooi om te zien hoe de applicatie stap voor stap tot stand komt, wordt getest en uiteindelijk succesvol wordt gelanceerd op de markt.”

Nice to know: Noud, een enthousiaste PSV-fan en een trouwe supporter die geen enkele thuiswedstrijd mist met zijn seizoenskaart!

Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent?

“Binnen Archive-IT heerst een fijne en open werksfeer. Samen streven we naar vooruitgang als organisatie. In de pauze gooien we de teamspirit omhoog met een potje 30 Seconds! Verder worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Kortom, de gedrevenheid, het harde werken en de gezelligheid maken Archive-IT voor mij de ideale werkplek!”

Inschrijven voor nieuwsbrief