In onze rubriek: ’medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van het Archive-IT team? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Deze keer staat Jolanda Corstjens in de spotlight. Wij stellen Jolanda graag aan jullie voor!

Jolanda, hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen en wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik ben na mijn opleiding begonnen in het bankwezen. Daarna heb ik ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de wereld van Finance & Control. Van het opzetten van financiële administraties, cashflow management, fiscale aangiftes tot aan jaarrekeningen en het automatiseren van contract facturatie. Deze brede kennisontwikkeling heb ik voornamelijk opgedaan bij een zakelijke IT-dienstverlener. Wat dat betreft is de business waarin Archive-IT opereert voor mij bekend en vertrouwd. Ik heb ook in andere sectoren gewerkt zoals Management Consultancy,  Administratiekantoor en de Bouwnijverheid. Maar in de IT-sector voel ik me thuis. Bij Archive-IT kwam er een jaartje geleden een positie voor Controller vrij die ingevuld moest worden. Door een voormalig collega ben ik toen benaderd voor deze mooie uitdagende positie bij een prachtig ondernemend bedrijf. Een mooie uitdaging! We zijn inmiddels een jaar verder en het bevalt me heel erg goed!”

Kun je wat meer vertellen over je functie bij Archive-IT?

“Bij Archive-IT kan ik alle opgedane ervaring toepassen in een breed palet van financiële werkzaamheden. Van de volledige financiële administratie en fiscale aangiftes tot aan de procesverbetering. Ik controleer of alles met betrekking tot de financiën goed verloopt en of alle aangeleverde documenten compleet zijn zodat de boekingen en financiële verwerkingen correct en tijdig verlopen. Met procesverbetering analyseer ik of bepaalde processen goed verlopen. Het is dan mijn taak om processen te verbeteren, zodat we optimaliseringsslagen kunnen maken. Dit vindt bijvoorbeeld plaats op het gebied van budgettering, inkoop en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat met cijfertjes te maken heeft. Ook ben ik nauw betrokken bij onze buitenlandse vestigingen en werk ik op financieel vlak uiteraard veel met onze anderstalige collega’s samen. “

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zijn nogal afwisselend. Ik doe nooit elke dag hetzelfde. Ik spreek met verschillende collega’s van verschillende afdelingen om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Naast interne gesprekken, heb ik ook regelmatig contact met externen. Denk hierbij aan accountants of verzekeraars. Uiteraard zorg ik ervoor dat de betalingen op de juiste manier op het juiste moment de deur uit gaan. Daarnaast heb ik ook nauw contact met de directie over de financiële situatie van Archive-IT en analyseer ik uitgaves en inkomsten.”

Nice to know: Jolanda heeft sinds vroeger al in het buitenland willen werken met mensen van andere culturen. Haar voorkeur zou dan uitgaan naar een warm land zoals Portugal of Italië.

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

“Ik haal voldoening uit werkzaamheden die een bijdrage leveren aan het welzijn van de organisatie. Bijvoorbeeld wanneer ik een bijdrage heb kunnen leveren aan bijvoorbeeld een procesverbetering of een efficiencyverbeteringen, dan geeft dat mij een voldoening en krijg ik daar veel energie van.”

Inschrijven voor nieuwsbrief