In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.  

Deze keer staat Heike Kloth in de spotlight. Heike is sinds 2006 werkzaam bij Archive-IT, eerst op de afdeling Services en sinds kort op de afdeling Sales. We stellen haar graag aan jullie voor!  

Kun je iets vertellen over je rol bij Archive-IT?

“Na mijn studietijd ben ik direct aan de slag gegaan bij Archive-IT. Mijn carrière begon op de serviceafdeling, waar ik maar liefst 17 jaar lang met plezier heb gewerkt. In de loop der tijd groeide ik steeds meer in mijn functie, kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en werd ik uiteindelijk teamleider op de afdeling. Echter, de behoefte naar vernieuwing bracht me naar een nieuwe uitdaging binnen de salesafdeling als Sales Support Representatieve bij Archive-IT. Dankzij mijn ervaring op de serviceafdeling kan ik nu waardevol advies geven aan zowel nieuwe als bestaande klanten, waarbij ik alle relevante aspecten zorgvuldig in overweging neem. Kortom, de betrokkenheid bij klanten, het overzicht houden in het proces en mijn passie voor organiseren zijn drijfveren in mijn rol.” 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

 “Door mijn recente overstap van functie, van teamleider op de serviceafdeling naar Sales Support medewerker op de salesafdeling, ben ik momenteel nog actief op beide afdelingen. Ik wil graag een goede overdracht bieden en een solide brug vormen tussen beide afdelingen. Door de goede samenwerking te bevorderen kunnen we de uitvoering van projecten soepel laten verlopen.  

Bovenal vormen nieuwe en bestaande klanten de rode draad door mijn dag. Alle binnenkomende opdrachten en vragen pak ik direct op. Mijn advies is gebaseerd op mijn eigen ervaring op de serviceafdeling. Dankzij deze voorkennis kan ik snel anticiperen en zelf actie ondernemen. Daarnaast ben ik betrokken bij trajecten van mijn collega's en ondersteunen we elkaar waar nodig. Kortom, mijn werkdag is zeer gevarieerd." 

Waar haal jij voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

“Ik haal veel voldoening uit het zorgvuldig afstemmen van oplossingen op de behoeften van de klant. Vervolgens deze oplossing op zo'n manier te vertalen dat het naadloos wordt uitgevoerd. Dat alles netjes op elkaar aansluit, zonder een ‘een kink in de kabel’.”  

Nice to know: Heike haar liefde voor regelen, organiseren en het nemen van het voortouw komt niet alleen in het werkveld naar voren, maar ook in haar betrokkenheid bij de Vrijeschool in Roermond en de voetbalclub. Zo schittert ze bijvoorbeeld op het podium van school tijdens een prachtig toneelstuk!  

Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent? 

“Wat Archive-IT voor mij zo bijzonder maakt, is de krachtige interne samenwerking die hier heerst. In tegenstelling tot eilandjes waar ieder zijn eigen pad bewandelt, vormen we hier een hecht team. De teamgeest wordt versterkt door een open cultuur. Of het nu gaat om serieuze zaken of een moment voor een grapje, de dynamiek tussen collega’s creëert een vertrouwde omgeving waar gezelligheid en hard werken bovenaan staat. Samen met de geboden doorgroeimogelijkheden en constante uitdagingen maken Archive-IT voor mij de ideale werkplek.” 

Inschrijven voor nieuwsbrief