Een tijdje geleden is er een gerichte DDos aanval gepleegd op een van de klanten van IntermaxDeze klant maakt bij Intermax gebruik van dezelfde faciliteiten als Archive-IT. Door de hoge mate van informatie– en systeem-beveiliging heeft Intermax deze aanval kunnen omleiden en daarmee kunnen voorkomen dat er meerdere klanten, waaronder Archive-IT, geraakt zijn geworden.   

Intermax 

Bij Archive-IT staat informatiebeveiliging hoog in het vaandel. Het is dan ook belangrijk dat onze softwareoplossingen die in de cloud gehost worden, ondergebracht zijn bij een zeer betrouwbare en gecertificeerde specialist. Deze specialist hebben wij gevonden in Intermax. Intermax is het meest gecertificeerde cloudsourcing bedrijf van Nederland. De manier waarop ze zijn omgegaan met de recente DDos aanval is het bewijs dat ze deze naam volledig waarmaken.

Wat is een DDos aanval? 

Een DDoS aanval is meestal gericht op een specifiek doelwit. In het geval van een DDoS-aanval wordt het netwerk overbelast en zijn de servers onbereikbaar. Hierdoor kan de centrale firewallinfrastructuur bijna niet meer werken, en zijn diensten als mail, DNS en allerhande verbindingen slecht of niet bruikbaar. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen op welk doelwit deze aanval wordt uitgevoerd. Dankzij de NaWas kan Intermax zeer snel afwijkingen in het normale verkeerspatroon signaleren en hierop actie ondernemen. De NaWas bestaat uit een grote hoeveelheid apparatuur van gerenommeerde merken en kan het verkeer van een aangevallen provider langs die apparatuur leiden voor een grondige ‘wasbeurt’. Het resultaat: de provider ontvangt het ‘schone’ verkeer terug.

NaWas 

Intermax neemt deel aan de Nationale Anti-DDoS Wasstraat; de NaWas. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) en de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). De NaWas bestaat uit een grote hoeveelheid gespecialiseerde anti-DDoS apparatuur op een centrale, goed beveiligde locatie. Deze voorziening kan binnen enkele minuten volautomatisch DDoS verkeer bestrijden. Dit wordt ook wel mitigation genoemd.

Wilt u meer weten over Intermax? Bekijk de website hier!

Inschrijven voor nieuwsbrief