In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van oktober werd Marnick Bronkhorst genomineerd door Daniela Sanhueza. We stellen Marnick graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

Ik zag tijdens carnaval 2018 een reclamespotje op de tv van Archive-IT dat ze voor het schooljaar 2018-2019 een stagiair zochten op de afdeling Software Development. Nadat ik gesolliciteerd had, kreeg ik te horen dat ik in september van dat jaar mocht beginnen met stagelopen. Toen ik mijn stage in februari succesvol afgerond had, ben ik weer teruggegaan naar school. Omdat het vanuit beide kanten goed klikte, mocht ik tijdens mijn zomervakantie wederom bij Archive-IT starten met werken, als vakantiebaan. Maar helaas komt ook aan vakantie een einde. Vanaf september begon mijn schooljaar weer, maar toen bleek dat ik iedere maandag vrij heb, heb ik aangegeven die dag te willen blijven werken. Nu ben ik dus nog steeds één dag per week werkzaam bij Archive-IT!

Hoe ziet de gemiddelde werkdag van Marnick eruit?

Ik begin de dag altijd met een kop thee. Vervolgens kijk ik waar ik de vorige keer met mijn werkzaamheden gebleven ben en daar ga ik mee aan de slag. Soms zijn er issues waar ik de vorige keer niet aan toe gekomen ben. Die los ik dan graag als eerste op, zodat ik daarna door kan gaan met de rest van mijn taken. Software Development is een uitdagende baan. Je weet nooit echt van te voren wat je allemaal tegenkomt en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat iets naar behoren functioneert, dus het beschrijven van een gemiddelde werkdag is daarom ook lastig. Maar dat maakt het werken op deze afdeling juist afwisselend.”

Je zit nog op school. Wat voor een opleiding volg je?

Ik studeer Bedrijfsinformatica aan de Fontys in Venlo. In het eerste anderhalf jaar is deze opleiding gezamenlijk met Software Engineering. Hier leer je dan van alles over softwareontwikkeling, maar ook over bedrijfsinformatica en bedrijfsmanagement. Het is belangrijk om te leren hoe bedrijven nu in elkaar steken. Een jaar later kun je voor een specialisatie gaan, dus dan kun je kiezen tussen softwareontwikkeling of bedrijfsinformatica. Mijn keuze is naar bedrijfsinformatica gegaan, omdat dit meerdere facetten raakt. Naast het ontwikkelen van software, gaat dit namelijk verder in op data-analyse, maar ook een stukje accountancy. Die combinatie vind ik belangrijk en interessant.”

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

Het fijnste vind ik als je een tijd bezig bent geweest met het ontwikkelen van software, het eindproduct of de specifieke functionaliteit vervolgens ook volledig naar behoren werkt. Het samen met het team uitbouwen van goede software, waar onze klanten de toegevoegde waarde van ervaren, geeft mij energie.

Nice to know: Marnick is in zijn vrije tijd vaak te vinden in het zwembad, één van zijn grootste hobby’s is namelijk zwemmen.

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

Ik wil graag Simone de Meulemeester in de spotlight zetten. Simone werkt ook sinds september bij Archive-IT en gaat net als mij nog naar school. Ik ben wel benieuwd naar haar verhaal en hoe zij omgaat met de combinatie tussen werk en studie.

Inschrijven voor nieuwsbrief