In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van april werd Joan Westendorff genomineerd door Marcel Nobel. We stellen Joan, onze CEO, graag aan jullie voor!

Kun je iets vertellen over je geschiedenis bij Archive-IT?

“Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van Archive-IT (toen nog I-FourC), maar niet altijd in de rol van CEO. Voorheen was ik directeur van Jalema. Jalema is onder andere succesvol geworden door het maken van archiefmappen. We hadden bij Jalema rond 1998 een idee om niet alleen maar mappen te maken, maar deze mappen ook daadwerkelijk op te slaan indien de klant de mappen gevuld had en daar geen ruimte meer voor had binnen de eigen organisatie. Dit idee kwam vanuit Amerika, waar vele ziekenhuizen hun archief al uitbesteedden. In eerste instantie hebben we geprobeerd om dit binnen Jalema te realiseren, maar dit werkte niet optimaal. We hebben toen de keuze gemaakt om een nieuw bedrijf op te richten: Archive-IT. Archive-IT is dus ontstaan vanuit Jalema.”

Kun je iets meer vertellen over jouw functie als CEO?

“Ik ben in januari 2016 gestart als CEO van Archive-IT. Ik was op dat moment CEO van zowel Jalema als van Archive-IT en moest mijn tijd verdelen tussen deze twee bedrijven. Dit was niet altijd even gemakkelijk, zeker omdat de snelle, digitale wereld van Archive-IT natuurlijk heel anders is dan de mappenwereld van Jalema. Toch lukte dit best goed, mede doordat we bij Archive-IT zo’n goed en zelfstandig team hebben. Vanaf juli 2019 ben ik volledig CEO van Archive-IT en heb ik mijn taken bij Jalema overgedragen. Het leuke aan mijn functie als CEO vind ik dat ik veel verschillende soorten kennis kan combineren. De ene keer heb ik economische kennis nodig, de andere keer juridische kennis en weer een andere keer hou ik me bezig met psychologie. Veel afwisseling dus!”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Er is geen gemiddelde werkdag. Eigenlijk is iedere dag een avontuur. Ik vind het juist leuk dat een werkweek zo afwisselend is. Er zijn natuurlijk een aantal afspraken die vast staan, zoals bijvoorbeeld het wekelijkse Management Team overleg of kwaliteitsvergaderingen. Daarnaast is er veel tijd om je dag zelf in te vullen en daarbij is het belangrijk om zelf initiatieven te nemen. Nieuwe samenwerkingen opzetten, je netwerk onderhouden en ervoor zorgen dat de sfeer in het bedrijf goed is. Het is belangrijk om steeds geprikkeld te worden, zodat het werk interessant blijft en je voorkomt dat je in herhaling valt.”

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

“Wat mij voldoening geeft is succes. Niet alleen het succes wat ik zelf behaal, maar ook het succes van anderen. Ik help mensen graag om hun succes te behalen en vind het dan ook fantastisch als ik iemand zie groeien. Dat iemand bereikt, wat hij niet verwacht te bereiken. Daar kan ik echt van genieten. Hierbij speelt enthousiasme ook een grote rol. Neem als voorbeeld onze collega Mat Schell. Mat is ooit begonnen bij Jalema als monteur en bekleedt inmiddels een managementfunctie binnen Archive-IT. Een mooie ontwikkeling!”

Nice to know: Joan was in zijn studententijd een fanatiek schermer. Hij heeft lange tijd aan competitieschermen gedaan en is een aantal keer Limburgers Kampioen en kampioen van Zuid-Nederland geworden.

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Voor de volgende maand wil ik graag onze Belgische collega Séverine Degives nomineren!”

Inschrijven voor nieuwsbrief