De cloud is niet meer weg te denken uit onze privé- en werkomgeving. Er draaien zoveel diensten in de cloud, dat het inmiddels meer regel is dan uitzondering. Vaak weten we niet eens dat het een clouddienst is, maar toch heerst er bij sommige bedrijven nog altijd terughoudendheid en een vorm van angst. Want waar data wordt opgeslagen is niet meer tastbaar. Een solide cloudoplossing is vaak veel veiliger en betrouwbaarder dan een lokale, of zelfs een fysieke oplossing.

Daarom vinden we het belangrijk enkele (van velen) voordelen van de cloud nogmaals voor u op te sommen. Want waarom zou die belangrijke en privacygevoelige data niet zo dicht mogelijk bij uzelf houden? Dan hebt u er zicht en controle op. Maar zo werkt het niet. Nog niet overtuigd van de cloud? Laat u overtuigen en lees verder!

Plaats-en tijdonafhankelijk werken

Waar en wanneer dan ook veilig toegang tot informatie. In de cloud is dit mogelijk! Vanuit huis of vanuit andere vestigingen werken, bevordert effectiviteit en productiviteit.

Kosten

Geen dure servers of aanschaf van softwareprogramma’s meer. U betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt, vaak in een licentievorm. Niet meer en niet minder. Ook hoeft u zelf geen updates meer uit te voeren of de software te onderhouden. Dat scheelt veel werk en u heeft altijd de laatste versie!

Veiligheid

Lokale applicaties draaien op eigen servers. Wat gebeurd er als deze server eruit ligt of crasht? Dan ligt de hele IT-omgeving van een organisatie in veel gevallen plat. In de cloud wordt het in beveiligde datacenters opgeslagen die hierin gespecialiseerd zijn en allerlei back-up hebben zodat uw informatievoorziening gewoon door kan blijven gaan. Het zelf kopiëren van data op laptops of harde schijven brengt veel risico’s met zich mee. In een cloudoplossing heeft iedereen via een beveiligde verbinding toegang tot dezelfde informatie. Kopiëren of overzetten van informatie is niet langer aan de orde.

Samenwerking stimuleren

Het delen van informatie is in een cloudoplossing eenvoudig. Iedereen heeft namelijk toegang tot dezelfde informatie met een druk op de knop. Voor veel branches een groot pluspunt! Denk aan zaakdossiers voor advocaat, rechter en cliënt? Een medisch dossier voor artsen, assistentes en gelieerde zorginstanties? Eenvoudig informatie delen met geautoriseerde collega’s is erg waardevol.

Werken in de cloud is de toekomst. Het is wel van groot belang om verstandige keuzes te maken bij het kiezen van cloudoplossingen, want de veiligheid van informatie moet gewaarborgd zijn. Let hier bijvoorbeeld op certificeringen zoals ISO 27001. Een veilige en solide keuze voor de cloud, resulteert in vele voordelen!

Inschrijven voor nieuwsbrief