De zorg wordt steeds efficiënter en meer digitaal ingericht. Toch is de gezondheidszorg nog niet volledig overgestapt naar de digitale wereld en worden (nog) lang niet alle technologieën die er tegenwoordig beschikbaar zijn omarmt. Stiekem zwermt er in veel zorgorganisaties nog erg veel papier. Heeft dat te maken met investeringen en angst voor de veiligheid van informatie? Of is het werken met papier zo’n gewoonte geworden dat het kunnen bladeren en het maken van aantekeningen eigenlijk juist wel prettig werkt? 

Vasthouden aan papier

Papier is decennia lang hét communicatiemiddel geweest. Het is dus ook niet zo gek dat we hieraan blijven vasthouden. Het tastbaar zijn van informatie en daadwerkelijk iets in je handen hebben. Dat is emotie. Maar ook de gezondheidszorg ziet in dat het efficiënter kan. We kunnen niet meer om alle digitale technologieën heen.
Daar moet je ook niet om heen willen. We kunnen in dit digitale tijdperk niet meer zonder de technologie. Dus waarom zouden we hier niet volop gebruik van maken en dit in ons voordeel laten werken? Denk hierbij aan de zoektijd naar informatie die enorm gereduceerd wordt en informatie die eenvoudig gedeeld en bewerkt kan worden. Het kunnen delen van informatie en het op locatie kunnen bekijken en bewerken van informatie. Dat is waar de gezondheidszorg baat bij heeft!

Digitaal met het gevoel van papier

Als we bovenstaande feiten aan elkaar koppelen, is de ideaalsituatie een digitale oplossing die het gevoel van papier weet na te bootsen. Een mens werkt vanuit zijn emotie. En ingewikkelde ICT-oplossingen zijn daar meestal niet op gebouwd. Archive-IT, specialist in digitale archivering van privacygevoelige dossiers, is deze uitdaging aan gegaan. Zij hebben een oplossing ontwikkeld waarmee je op digitale devices kunt werken zoals je dat met papier gewend bent. Dat betekent dat je gewoon kunt bladeren door je digitale dossier, kunt arceren, kunt vergelijken, bookmarks kunt plaatsen en notities kunt toevoegen. En dat allemaal inclusief alle digitale voordelen!

Veiligheid

Veiligheid is een aspect dat altijd in acht gehouden moet worden. Zeker ook in de digitale wereld. Verstuurt u informatie via e-mail of andere toepassingen? Dan moet u er wel op kunnen vertrouwen dat dit veilige verbindingen zijn en dat alle procedures rondom digitale veiligheid strikt gehanteerd worden. Archive-IT bewijst dat de veiligheid van informatie gewaarborgd is, door haar ISO27001 certificaat: dé norm voor informatiebeveiliging!
We kunnen er niet meer om heen. We zullen het digitale tijdperk moeten omarmen en dit in ons voordeel moeten laten werken. Maar juist op zo’n manier dat het huidige werkwijzen ondersteunt in plaats van drastisch verandert.

Inschrijven voor nieuwsbrief