Veel juridische documenten hebben een verplichte bewaartermijn. Dit leidt tot stapels papier, een overvol archieen zorgt daarnaast ook voor een gebrek aan efficiëntie. Een gerenommeerd notariskantoor uit de regio Brussel herkende deze problematiek en heeft gekozen voor het extern opslaan van hun archief bij Archive-IT. 

Ruimtegebrek

Mevrouw v. E, Office Manager van het kantoor, vertelt: “Wegens ruimtegebrek waren wij op zoek naar een manier om onze dossiers extern op te slaanDe veiligheid van onze dossiers speelde hierbij een belangrijke rolWij zijn al jaren klant van Jalema en hadden ons archief voorheen dan ook in een verrijdbare kasteninstallatie van Jalema opgeslagen. Toen deze overvol begon te raken hebben we besloten om contact op te nemen met Jalema en zo zijn we bij Archive-IT terecht gekomen.” 

Scanning on Demand

Mevrouw v. E. vertelt verder: “We hebben ervoor gekozen om het oudste deel van ons archief op te slaan bij Archive-IT. We hebben gekozen voor opslag op palletniveau. Dit betreft de dossiers die ouder zijn dan 12 jaar en die we niet meer met regelmaat nodig hebbenWanneer we toch nog een aanvraag van een van deze dossiers krijgen, kunnen we deze gemakkelijk opvragen via Scanning on Demand. We hebben dan binnen 24 uur het benodigde dossier in handen. Het aanvragen verloopt via een beveiligde applicatie en dat werkt heel gebruiksvriendelijk. Dit is een ideale oplossing!” 

Fijne samenwerking 

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Archive-IT. We waren van tevoren toch een beetje huiverig, omdat je natuurlijk wel een groot deel van je waardevolle archief uit handen geeft. Echter werden al onze zorgen snel weggenomen en is het project snel en zonder enige problemen verlopen. Wij hebben weer veel meer ruimte binnen ons kantoor, zonder dat de beschikbaarheid van onze dossiers in het gedrang is gekomen. We kunnen te allen tijde bij de dossiers en de interne ruimte op een waardevollere manier inzetten. Een win-win situatie als je het mij vraagt. Archive-IT heeft topkwaliteit geleverd Voor het opslaan van onze dossiers in de toekomst zullen we dan ook zeker bij Archive-IT terugkeren.” 

Archive-IT bedankt het notariskantoor voor het vertrouwen!  

*Op verzoek van het notariskantoor is dit interview geanonimiseerd. 

Meer referenties
Notaris de Schepper | Archive-IT

Laatste referenties:

Inschrijven voor nieuwsbrief