In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van februari werd Marc Polmans genomineerd door Tom Buysse. We stellen Marc graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Ik ben 23 jaar geleden begonnen bij Jalema op de afdeling systeembeheer. Dit was in de tijd dat de eerste archiefruimte werd geopend en we druk bezig waren met het schrijven van de eerste softwareprogramma’s hiervoor. Ik ben later op dezelfde afdeling uitgegroeid tot teammanager. Toen I-FourC ontstond vanuit Jalema ben ik samen met de rest van de softwareontwikkelaars bij I-FourC gaan werken. Inmiddels hebben we onze naam veranderd naar Archive-IT en ben ik werkzaam als productontwikkelaar.”

Kun je iets vertellen over je huidige functie? 

Ik ben verantwoordelijk voor productonwikkeling. Het leuke hieraan vind ik dat dit een samenwerking is tussen softwareontwikkeling, sales en marketing. Dit zijn alle drie gebieden waarin ik in het verleden werkzaam ben geweest en die ik nog steeds erg interessant vind. Productontwikkeling is eigenlijk geen aparte afdeling, maar wordt gedaan op projectbasis. Per project worden de juiste mensen uit verschillende afdelingen gehaald en hiermee wordt een projectteam gevormd.” 

Hoe ziet jouw dag eruit?  

“Dit is heel divers en verschilt eigenlijk per dag. Over het algemeen ben ik veel bezig met het opvangen van de terugkoppeling en ervaringen van marketing, sales en softwareontwikkeling en te kijken waar we dit toe kunnen passen. Hierbij kijk ik naar huidige toepassingsgebieden, maar ook naar oplossingen die in de toekomst mogelijk interessant zijn. Het is dan de taak om te bepalen wat we hiervoor nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan kennis, diensten, investeringen en software. Ik word ook wel eens een window-watcher genoemd. Ik blijf namelijk constant om me heen kijken naar de laatste ontwikkelingen en trends, van waaruit weer nieuwe ideeën, innovaties en oplossingen ontstaan.”

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?  

“Ik haal voldoening uit het creëren van dingen; software is in mijn ogen echt een maakproces Ik ben een creatief persoon, dit is zowel op mijn werk als in mijn hobby’s terug te zienHet is echt mooi om te zien wanneer een van mijn creaties ook daadwerkelijk wordt gebruikt in de praktijk. Als dit dan vervolgens leidt tot commercieel succes of een ander soort succes binnen de organisatie geeft dit mij voldoening! Een voorbeeld hiervan is de creatie van mijn allereerste softwarepakket. Toen ik bij een bezoek aan een ziekenhuis daadwerkelijk zag dat ze dit op dagelijkse basis gebruikten, gaf me dit echt een boost!” 

Nice to know: Marc luistert elke avond voordat hij gaat slapen naar podcasts. Zijn favoriete podcasts zijn de podcasts van Ricky Gervais, Stephen Merchant en Karl Pilkington. Echte aanraders volgens Marc!

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom? 

“Ik wil graag Marcel Nobel nomineren voor de maand april. Ik ben erg benieuwd naar zijn motivatie en drijfveren!”

Inschrijven voor nieuwsbrief