In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van augustus werd Henk Westhuis genomineerd door Patrick Thijssen. We stellen Henk Westhuis graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Het is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen, maar via een vacature in de krant! In 1998 ging dat nog op de ouderwetse manier. Ik werkte op dat moment bij Philips in Eindhoven op detacheringsbasis. Detachering had niet mijn voorkeur en het vele reizen bij deze functie ging me op een gegeven moment tegenstaan. Toen ik de vacature voor programmeur bij Jalema las, die perfect bij me paste, twijfelde ik geen seconde en heb ik direct gesolliciteerd. Nu is Archive-IT echt gegroeid, maar destijds was ik de vijfde persoon die op de ICT afdeling van Jalema werkzaam was. De betreffende ICT afdeling bij Jalema is later het nieuwe bedrijf I-FourC geworden.

Henk, kun je iets vertellen over het verloop van je huidige functie (en evt. eerdere functies)?

“Programmeur was de eerste functie die ik bij Jalema aanvaarde. Al snel groeide ik door tot projectleider. Dat heb ik vervolgens het grootste deel van mijn loopbaan bij I-FourC gedaan. We hadden een heel team van projectleiders en zorgden voor de installaties van onze software bij de klanten op locatie. Heel divers, veel contact met klanten en daardoor heel afwisselend! Toen de Cloud steeds meer terrein ging winnen en wij als bedrijf ook onze software steeds meer in de Cloud gingen aanbieden, was er veel minder vraag naar projectleiders. Installaties hoefden hierdoor namelijk niet meer op locatie bij de klant te worden uitgevoerd.  Vorig jaar ben ik door onze Operationeel Directeur gevraagd of ik de rol van softwaretester zou willen vervullen. Hier heb ik direct Ja op geantwoord. Dit omdat het goed aansluit bij mijn kennis, omdat ik zelf veel affiniteit heb met programmeren en het systeem en de applicaties van Archive-IT goed ken. Ook kijk ik altijd graag met een kritische blik naar onze oplossingen en zo komen we tot een beter eindresultaat.

Nice to know: Wist je dat Henk in zijn vrije tijd een (tour)motor heeft en hier vaak mee op pad gaat. Dit doet hij samen met zijn motorclub: ‘de blije rijders’!

Waar haal jij voldoening uit tijdens het werk?

“Voldoening haal ik uit het door mij tijdig signaleren en traceren van fouten in onze software, zodat de eindgebruiker hier nooit mee geconfronteerd wordt. Ik probeer niet vanuit ons als organisatie de software te testen, maar juist als eindgebruiker naar de software te kijken. Het is mooi dat ik op die manier mijn steentje bijdraag aan goede, solide softwareoplossingen en uiteindelijk aan tevreden klanten. Dat is toch waar het uiteindelijk allemaal om draait!”

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Ik wil graag Daniela Sanhueza nomineren. Als data analist heeft ze een functie binnen ons bedrijf, die voor veel mensen lastig te visualiseren is. Welke werkzaamheden komen hier precies bij kijken? Het lijkt me leuk om haar eens in de spotlight te zetten!”

Inschrijven voor nieuwsbrief