Fysieke archiefopslag

Het papieren archief neemt behoorlijk wat ruimte in beslag binnen uw organisatie. Vaak raakt het archief overvol en wordt het onoverzichtelijk. Door de dossiers extern op te slaan, komt er binnen uw organisatie ruimte vrij die voor andere doeleinden ingezet kan worden. Op deze manier worden de primaire bedrijfsprocessen niet meer belemmerd. Zijn overvolle archieven herkenbaar? Fysieke archiefopslag biedt de oplossing!

Informatie aanvragen

Archive-IT biedt drie verschillende vormen van archiefopslag aan: Brons, Zilver en Goud.
Samen met een ervaren adviseur van Archive-IT wordt de juiste vorm gekozen die aansluit bij uw wensen en behoeften.

Archiefopslag Brons

Organisaties beschikken vaak over statisch archief; bijvoorbeeld een archief met lage raadpleegfrequentie dat bewaard moet worden volgens de wet. Voor dit archief biedt Archive-IT archiefopslag Brons aan; bulkopslag waarbij op doosniveau geregistreerd wordt en de archieven op pallets of in archiefkasten opgeslagen worden. Dit is een kosten- en ruimtebesparende oplossing voor statisch archief dat niet of nauwelijks wordt geraadpleegd.

“Wist u dat? Wanneer de bewaartermijn van uw dossiers verstreken zijn, Archive-IT ook vertrouwelijke archiefvernietiging aanbiedt?”

Meer informatie
Bulkopslag | Archive-IT
Fysiek archiveren

Archiefopslag Zilver

Archiefopslag Zilver is uniek doordat op individueel niveau wordt gearchiveerd. Door de toegankelijkheid van uw archief en de juiste beheerdienst gericht op de actualiteit van het archief, wordt 100% leveringsbetrouwbaarheid gegarandeerd.

De dossiers worden bij binnenkomst geregistreerd op individueel niveau. Door deze methode toe te passen is Archive-IT in staat om door middel van Scanning on Demand een benodigd dossier binnen 1,5 uur te digitaliseren. Deze vorm van archivering wordt vaak toegepast voor dossiers die niet direct nodig zijn, maar indien ze nodig zijn, razendsnel ter beschikking dienen te zijn. Dit is een zeer efficiënte en doelmatige oplossing.

Meer informatie

Archiefopslag Goud

Dient uw archief te voldoen aan de eisen van de Archiefwet? Binnen Archive-IT is daarvoor een geconditioneerde ruimte ter beschikking gesteld. In deze ruimte wordt, onder andere, de temperatuur stabiel gehouden en de luchtvochtigheid gecontroleerd. Een klimaatcontrole systeem reguleert alle vereisten, zodat archief honderden jaren tot zelfs eeuwig bewaard kan blijven zónder dat het papier aangetast wordt.

Door uw archief uit te besteden, maakt u vaart richting een efficiënte, moderne en veilige manier van werken. Bent u benieuwd hoe Archive-IT informatiebeveiliging inzet om uw persoonsgebonden- en bedrijfkritische gegevens te waarborgen? Neem contact op met een van onze ervaren adviseurs voor meer informatie!

Meer informatie
Geconditioneerde opslag | Archive-IT

“Ik heb veel contact gehad met Archive-IT, face-to-face, maar ook telefonisch. We zijn samen naar Maastricht geweest om de collectie te bekijken en om de mogelijkheden door te nemen voor het transport. Ik doe niet zo graag zaken met iemand die ik niet ken. Ik vind het prettig om samen om de tafel te zitten met een kopje koffie en alles door te nemen. Juist die contacten zijn echte pluspunten. Als er iets was kon ik meteen naar Archive-IT bellen, of Archive-IT belde mij meteen op. De communicatie verliep erg prettig, snel en duidelijk. Als je dat combineert met de faciliteiten die goed op orde zijn en je komt overeen met de prijs, dan ben je er eigenlijk.”

Hans van de Mortel | Gemeentearchivaris, Gemeente Roermond

“In de keuze voor een leverancier hebben we naar meerdere partijen gekeken en offertes aangevraagd. Wat we vooral belangrijk vonden is dat het archief op een zeer veilige plek opgeslagen wordt en zodra we iets nodig hebben, we dit snel en betrouwbaar tot onze beschikking hebben. Toen dat plaatje klopte met de prijs, was de keuze voor Archive-IT een feit. We hebben inmiddels een aantal keer een dossier opgevraagd, zowel fysiek als digitaal en de snelheid van handelen van Archive-IT is super!”

Debora Janssen | juridisch secretaresse, Wiggers Faber

 ”Naast het te vernietigen archief, worden de dossiers die Archive-IT gedigitaliseerd heeft ook extern opgeslagen. In het geval we een aanvraag doen uit de dossiers die bij Archive-IT in het pand staan opgeslagen wordt het altijd keurig en op tijd aangeleverd. Daar kun je op bouwen.”

Frans Alleman | Vakspecialist DIV, Gemeente Alkmaar

Onze klanten

Interesse in Brons, Zilver of Goud? Wij helpen u graag verder!

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid & de Servicevoorwaarden van Google worden toegepast.